Filmworlds b2

Filmworlds-2

Rendes fickók - Nice Guys (2016)

2016. december 26. - Fortress

Lone Wolf kritika

Shane Black rendező a "Durr, durr és csók", illetve a "Vasember 3." után egy sajátos humorú krimi-vígjátékot készített, mely 2016 májusában került  a magyar mozikba. A filmet kedvezően fogadták a magyar mozirajongók és az IMDb -n is 7,4 pontot kapott 131 ezer szavazó átlagában (december 26-ig). A nagy siker hátterében Ryan Gosling csetlő-botló szerencsétlenkedése áll, mely kétségtelenül megnevettette a filmrajongókat. A Gosling által alakított Holland March a világ egyik legrosszabb és legpechesebb magánnyomozója, afféle furcsa antihős, akin nevetünk de nem irigyeljük. Verekedni nem tud, fizikuma gyenge és ha sikert is ér el (nagy ritkán), az kizárólag a véletlennek köszönhető. March alkalmi társa Jackson Healy (Russell Crowe) egészen más tészta: öregedő, de erős és jól verekedő figura, aki bár szintén nem túl éles elméjű, de a maga cinikus, életunt és megfáradt módján sikeres verőlegénynek számít. Kettejük közös nyomozásáról szól a film, ügyes geggek, poénok és ökörködések tucatjain keresztül vezetve a cselekményt.

rendes_fickok.jpg

Ami a film értékelését illeti: idén annyira gyenge volt a vígjáték-felhozatal, hogy a sok vacak közt ez a film kifejezetten jónak tűnik. Pedig önmagában nézve rendkívül halvány produkcióról van szó, enervált sztorival, bugyuta karakterekkel és harmadrangú poénokkal. (Igazából talán csak egyetlen esetben sikerült nevetnünk a film alatt, a többi esetben maximum egy-egy mosolyig jutottunk.) Ryan Gosling 70-es évekre fazonírozott megjelenéssel cigarettázza végig a filmet, és cigije mellől löki a poénokat (vagyis amit annak gondol). Crowe 52 événél öregesebben és mackósabban, jelentős pocakkal és borostában nyomatja saját karakterét, mely csak egy hajszállal hitelesebb mint amit Gosling csinál.

A történet nagyon szimpla: egy csajt keresnek veszettül (aki közben meg is hal) és a szálak Kim Basingerhez vezetnek, aki annyira fontos, gazdag és jó kapcsolatokkal bíró személy, hogy gyakorlatilag érinthetetlen. Nagyjából ennyi. Lapos, unalmas, elcsépelt és közhelyes. Lehetett volna némi egyediség az egészben, ha mondjuk Guy Ritchie vagy Quentin Tarantino rendezi, de ez sem biztos. Igazság szerint nehezen menthető a sztori, annyira bugyuta.

Összességében a Rendes fickók minden igyekezet ellenére egy teljesen átlagos és közepes film, pár szórakoztató poénnal. Nem ajánljuk magas igényű nézőknek és azoknak, akik számára fontos a minőség, illetve a filmek nézése közbeni agymunka. Viszont jól szórakozhatnak rajta azok, akik szeretik a 70-es évek felidézését, az egyszerű poénokat és a Gosling - Crowe párost. Értékelésünk 5 pont, egy "centivel" sem több. (Eredetileg 4 pontra tartottuk, de végül Russell Crowe miatt és a valóban nagyon jó "Durr, durr és csók" utánzásáért, illetve azért a néhány eredeti poénért feltornáztuk 5 pontra.)

Értékelésünk: 5,0 / 10

5.jpg

 Ha tetszett a poszt, kövess bennünket a Facebook -on is!

A film MAFAB adatlapja itt

villam.jpg

2016.12.26.(14:43)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmworldsvillam.blog.hu/api/trackback/id/tr8812074211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása