Filmworlds b2

Filmworlds-2

Öngyilkos osztag - Suicide Squad (2016) villám vélemény

2016. december 23. - Fortress

Lone Wolf kritika

Komoly várakozás előzte meg a DC Comics új filmjének, az Öngyilkos osztagnak premierjét, még 2016 augusztusában. A rendezőtől, David Ayer -től (Nehéz idők, Az utolsó műszak, Harag) ezúttal mindenki azt várta, hogy látványos és komolyan vehető kivitelben, a Marvel-filmekre hajazó, színvonalas alkotással rukkoljon elő, mégpedig sztárok felvonultatásával. A végeredmény azonban csalódást hozott a fanboyoknak, az egyszerű érdeklődőknek, de még a Warner-DC -nek is. Voltak ugyan sztárok benne (pl. Willl Smith, Ben Affleck, Margot Robbie, Jared Leto), ám egy infantilis, alacsony színvonalú blődség született, melyben az akció-elemek és az ökörködés szürreális turmixá keveredtek össze, több helyen ellentmondásos, zagyva történetté válva.

azongyilkos_osztag.jpg

Az Öngyilkos Osztag gyenge alkotás. A színészi teljesítmények mélyen alatta maradnak az elvártnak: Will Smith csak erőlködik, Jared Leto minden idők leggyengébb Jokere, a többiek pedig még őket is alulmúlják. Egyedül a Harley Quinn -t alakító Margot Robbie nyújt értékelhetőt, szinte vállán viszi a filmet. 

A történetfűzés monoton, unalmas, meglepetéseket még elvétve sem tartogat. Amellett túl sok az aránytalanság, például indokolatlanul elnyújtott a film első szakasza, a szereplők - az öngyilkos küldetésre szánt rosszfiúk - bemutatása. Rengeteg a manír, a hatásvadászat, a sztereotípia és az elcsépelt geg. Bár a néző tekintetét gyakran ejti foglyul a látvány (amire érezhetően sokat költöttek), de közben az óráját is nézi és a film végét várja. 

Összességében a Suicide Squad a 2016 -os nyár talán legnagyobb csalódása, mindenki számára. Azok, akik nem elvakult DC vagy Marvel rajongók és egy mozijegy árát fektették az Öngyilkos Osztag megtekintésébe, dühös elégedetlenséggel kelhettek fel a moziszékekből. Értékelésünk alig 3 pont, mélyen sajnálva főleg szegény Margot Robbie -t, aki többet érdemelne. 

Értékelésünk: 3 / 10 3_1.jpg

A film MAFAB adatlapja itt!

villam.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmworldsvillam.blog.hu/api/trackback/id/tr2212068935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása